Toptan Mekanik Tesisat Marketi

Turkey, İstanbul

Toptan Mekanik Tesisat Market olarak, bünyemizde ısı sayacı, kalorimetre, su sayacı, pay ölçer başta olmak üzere küresel vana gurubu, radyatör vanası, kelebek ve flanşlı vana guruplarının satışını yapmaktayız.

Main Services:

emniyet ventili , kalorimetre , ısı sayacı , su sayacı , basınç düşürücü , küresel vana , su vanası , boru ek parçaları , hava tortu ayırıcı , otomatik dolum

Toptan Mekanik Tesisat Marketi

Ayrıca tesisat teknik ürünleri olan emniyet ventili, su basınç düşürücü, otomatik kazan dolumu ve otomatik hava PURJÖR satışı da yapmaktayız. Bünyemizde bulunan sayaç okuma hizmeti olarak da uzaktan sayaç okuma ve kablolu sayaç okuma hizmeti de sınmaktayız. Kendi imalatımız olan NVS markası ile Sarı Tesisat Ek Parçaları üretimimiz de vardır. Başta Sayaç Rekoru olmak üzere, rekor gurubu, Redüksiyon, Nipel, Manşon, Çekvalf, Dirsek, Uzatma, TE, Sarı TE, galvaniz ve siyah olarak da ayrıca imalatımız bulunmaktadır. Klape ve Lüle olarak her ebatta ve çapta üretimimiz mevcuttur. Pislik tutucu olarak Döküm, Sarı, Plastik gibi malzemelerden satışımız vardır. Ayrıca Sayaç Boş boru imalatı da yapmaktayız. Fark Basınç vanası, Hava ve Tortu ayırıcı ürünleri de en ekonomik fiyatla ürün gamımızda mevcuttur. Emniyet ventili ürün çeşitliliğimi çok geniştir. İstenilen bar ve çapta emniyet ventili stokta bulundurmaktayız. Isı Sensor bağlantı redüksiyonu sadece bizim tarafımızdan satılmaktadır. Plastik, PPRC ve Siyah boru ek parçaları da stoklarımızdadır. Başta Genta, Kalde , KAS, Klepsan olmak üzere bir çok markanın ana bayisiyiz. KAS Vana Bayisi, Flex Hortum, PPRC – Vana, Küresel Vana, Paslanmaz Flex Hortum, PPRC Boru, Fiyatları için Tüm Türkiye’den sipariş verebilirsiniz. Bayisi olduğumuz markarı En Uygun fiyatla adresinize kadar gönderiyoruz. Toptan satış ile tüm illere hizmet vermketeyiz. Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkâri, Hatay, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kilis, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Siirt, Sinop, Sivas, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Uşak, Van, Yalova, Yozgat, Zonguldak gibi bir çok şehrin ana bayiliği mevcuttur.
Vana

Vana, su ve diğer sıvı akışı alanlarında bu akışı açmak ya da durdurmak için kullanılan mekanizmalardan biridir. Aynı zamanda vanalar suyun akış yönünü değiştirmek için de kullanılmaktadır. Her binanın kendi tesisatı içerisinde özel vanalar kullanılmaktadır.

Vana nedir sorusu için su akışını durdurmak, hareketlendirmek, hızlandırmak ya da yönünü değiştirmek için kullanılan bölümlerden biridir yanıtı verilir. Vana farklı malzeme kullanımları ile üretilmektedir. Bu şekilde üretilen her vananın kullanım alanları da mekanizmaya ve boyutuna uygun şekilde genişler.

Vana ne işe yarar sorusu için tüm sıvı akışı olan yerlerde bu akımı ayarlamaya yardımcı olmaktadır. ½ vana çeşitleri daha küçük ölçekli yerlerde kullanılmaktadır. Vanalar hem plastik hem de metal malzemeden üretilmektedir. ¾ vana çeşitleri de büyük binalarda kullanılan mekanizmalardan biridir.

Vana fiyat seçenekleri de bu oranlara ve ürünün üretim sürecinde kullanılan malzemeye göre farklılık göstermektedir. 2 ½ vana çeşitleri metal ve plastik malzemeden üretilmektedir. Vana çeşitleri arasında metal vana, plastik vana, kelebek vana ve bıçaklı vana yer almaktadır.

Vanaların Kullanım Alanları Nelerdir?

Vanaların kullanım alanları sıvı akışı olan her yerdir. Bu nedenle farklı ebatlarda ve özel malzeme kullanımı ile vana çeşitleri üretilmektedir. Vanalar basıncın ayarlanmasına da yardımcı olur. Özellikle su baskını durumlarına karşı basıncı dengeler. İki boru arasındaki sıvı akışının ayarlanmasına yardımcı olur. Su iletkenliğini ayarlayarak basıncı da kendi içerisinde stabil tutar.

Vanaların kullanım alanları tüm bina tesisatları ve dışarıda tesisat olan her yer olarak bilinir. Vana kullanımları ile su iletkenliği artar. Vanalar su akışının debisini de ayarlamaya yardımcı olur. Boruların tamamı içerisinde vana sistemi de bulunmaktadır. Vana olan bu tesisatlarda iletkenlik de ayarlanmaktadır. Basınç durumu tehlikeli zamanlarda vananın kapatılması ile engellenmektedir.

Aynı zamanda tüm gaz boruları içerisinde de vana kullanımı mevcuttur. Vanalar yalnızca sıvı değil gaz iletkenliği olan yerlerde de kullanılmaktadır. Aynı zamanda kanalizasyon bölgelerinde de sıvı akışının debisini ayarlamaya yardımcı olur. Vanalar farklı malzemelerden üretilerek kullanım alanlarını da kapsamlı hale getirmektedir. Boyutları kullanım alanına göre değişkenlik göstermektedir.

Vana Üretimi Nasıl İlerler?

Vana üretimi farklı malzeme kullanımıyla gerçekleşir. Gaz iletkenliği olan vanalar için kimyasala dayanıklı malzemeler tercih edilmektedir. Aynı zamanda toksik gazlara ve buhara karşı üst düzey bir koruma sağlar. Radyoaktif malzeme çeşitlerinin akışını kontrol edebilme gücüne sahip şekilde özel vanalar üretilmektedir.

Hem sıcak hem de soğuk sıvılar için basıncını korur. Hammaddesi pirinç olan bu vana çeşitleri basıncın ayarlanmasına ve dengelenmesine de yardımcıdır. Boyutları ve kullanılan malzeme yapısına uygun şekilde farklı pek çok vana çeşidi üretimi bulunmaktadır.

Vanaların Kullanım Alanları Nelerdir?

Vanaların kullanım alanları, doğalgaz hatları, gıda tesisleri, ısıtma ve soğutma geçişinin olduğu hatlar, gemi inşaatları ve su atık tesisleri olarak bilinmektedir. Bunların yanı sıra kağıt fabrikaları ve klima santrallerinde de vana kullanımı bulunur. Yangın söndürme tesisatları üzerinde de basıncın ayarlanması için vanalar takılmaktadır.

Enerji akışı sağlanan tüm istasyonlarda, petrokimyasal tesislerde, kimyasal atık tesislerinde, gaz hatlarında ve sıhhi tesisatlarda da vana bölümü bulunmaktadır. Boru tesisatlarının tamamında vana mutlaka bulunması gereken malzemelerdendir.

Vanaların Sınıflandırması Nasıl Yapılır?

Akış şekline ve basınca göre vanalar genellikle kapalı vanalar olarak adlandırılmaktadır. Akışısın hem ilerlemesini hem de engellenmesini sağlar. Kişiler elleri ile vana açma kapatma işlemleri yapabilmektedir. Kısma ve kontrol vanaları da akış içerisindeki basıncı ayarlamak için gerekli malzemelerden biridir.

İstenilen düzeyde iletkenlik sağlanması için basınç ayarlanmaktadır. Bu vana türlerinin tamamı debi ve sıcaklığa uygun şekilde basıncı dengeler. Bağlantı şekline göre vanalar ise vidalı ve flanşlı vanalar olarak bilinmektedir. Kaynak bağlantılı vanalar da bu gruba dahildir.

Vanaları Oluşturan Parçalar Nelerdir?

Vanaları oluşturan parçaların başında gövde bölümü gelmektedir. Gövde tüm akışı ve iletkenliği sağlayan bölümdür. Aynı zamanda akışkan olan maddenin boru içerisinde ilerlemesini sağlar. Kimyasala karşı dayanıklı malzemelerden üretilmektedir. Kapak bölümü açma ve kapatma işlemleri için gereklidir. Bu bölüm sayesinde iletkenlik başlar ya da engellenir.

Açma kapama milli salmastrası bölümü ise parçalar arasında sızdırma oluşumuna karşı koruyucu malzemedir. Kapama organı vana akışını etkileyen bölümdür. Aktüatör ise otomatik açma kapama işleminin yapılmasını sağlar.

Kaliteli Vana Seçimleri Hangi Malzemelerden Yapılır?

Kaliteli vana seçimleri boru hattındaki akışı da daha sistematik hale getirmektedir. Paslanmaz malzemeden üretilen bu vanalar uzun yıllar boyunca kullanıma devam etmektedir. Çelik ve bakır karışımı malzemelerden üretilerek boru hatlarına takılmaktadır.

İçerisinde bulunan materyaller sayesinde ürün herhangi bir atma ya da bozulma yapmaz. Paslanmaz model vana çeşitleri özellikle su tesisatlarında tercih edilmektedir. Yeni yapılan ev ve binalarda plastik vana çeşidi kullanılır.
Tamamen kaliteli malzemelerden üretilen bu vanalar çatlama ya da sızdırma yapmaz.

Plastik Vana Nedir Kullanım Alanları Nelerdir?

Plastik vana en sık tercih edilen malzemelerden biridir. Paslanmaz özellikli şekilde üretilen bu malzeme ile sıvı iletkenliği çok daha güvenli şekilde gerçekleşir. Kimyasala dayanıklı plastik vana üretimi ile korozif akışkanlığı da sağlanır. Plastik vana dayanıklılığı en güçlü malzeme olarak tercih edilmektedir.

Yapılan bina tesisatlarında da plastik vana kullanılmaktadır. Plastik banalar hem sıvı hem de gaz borularında tercih edilir. Sızdırmaz özelliği bulunan bu vanalar oldukça güçlü bir dirence sahiptir. Bu şekilde kullanımı daha güvenli ve uzun ömürlü malzemelerdir.

Küresel Vana Nedir?

Küresel vana çeşitleri delikli küre şeklindedir. Döner formda tasarlanan bu ürünler kol yardımıyla çevrilerek 90 derecelik açıya getirilmektedir. Bu şekilde iletkenlik ve akış el ile ayarlanmaktadır. Vana kolu ile akış hizası dengelendiğinde iletkenlik de oluşur.

Vana kolu dik bir açıda durduğu zaman bağlantı tamamen kesilmektedir. Sistemi açmak ya da kapatmak için bu derece ayarını hizalamak gerekir. Küresel vana özellikle sıvı iletkenliği olan boru hatlarında kullanılmaktadır. Döner biçimde tasarlanmış olması da kişilerin el ile ayarlamasını sağlar.

Bıçaklı Vana Çeşidi Nedir?

Bıçaklı vana çeşitleri aşındırıcı tüm uygulamalar için özel olarak geliştirilmiştir. Özellikle çamur ve benzeri malzemelerden korumak için aşındırıcı partikülleri hattan uzaklaştırır. Akışkanlığın bozulmaması için geliştirilen bu sistem dik açılı bir bıçak şeklindedir.

Sızdırmaz özelliği bulunan bıçaklı vanalar açma kapama işlemlerine de sahiptir. Bu sistem hem tam açık hem de tam kapalı modda çalışmaktadır. Hassas akış için uygun değildir. Bıçaklı vana sistemlerinin kullanım alanları fabrika, su atık tesisleri ve gaz tesisleri olarak bilinmektedir.

Kelebek Vana Modeli ve Kullanım Alanları Nelerdir?

Kelebek vana modeli ev içerisinde yer alan vana türlerinden biridir. El ile ayarlanabilen bu vanalar hem su tesisatlarında hem de ev içerisindeki gaz tesisatlarında bulunmaktadır. Çok yönlü şekilde kullanımı mevcuttur. Küçük boyutlarda olması ev içerisinde yer kaplamamaktadır.

Kelebek vana modeli sızdırmazlık görevi bulunan ürün çeşitlerinden biridir. Basınç ayarları da kendi içerisinde otomatik ayarlanmaktadır. Hem kolay kullanımı olan hem de ekonomik ürün çeşitlerinden biridir. Pek çok kişi ev içerisinde yapılan tesisatlarda kelebek vana modelini tercih etmektedir.

Pin It on Pinterest