Külföldi autó honosítás, teljeskörű gépjármű forgalomba helyezés ügyintézés

Hungary, Budapest

Vállalkozásunk több mint egy évtizede foglalkozik külföldi gépjárművek magyarországi forgalomba helyezésével és honosításával.

Main Services:

külföldi autó honosítás , külföldi autó forgalomba helyezés , külföldi motor honosítás , külföldi motor forgalomba helyezés , külföldi gépjármű honosítás , külföldi gépjármű forgalomba helyezés , elektromos autó honosítás , elektromos autó forgalomba helyezés , amerikai autó forgalomba helyezés , amerikai autó honosítás

Külföldi autó honosítás, teljeskörű gépjármű forgalomba helyezés ügyintézés

Szolgáltatásaink közé tartozik a nem EU-s gépjárművek vámkezelése és származás ellenőrzésének ügyintézése is.
Ügyfeleink számára fontos szempont, hogy a forgalomba helyezni kívánt gépjármű teljeskörű ügyintézése egy helyen történjen.
Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére és minden a gépjárművel kapcsolatos ügyintézést átvállalnak Öntől.

Egy napos határidővel vállaljuk a külföldi okmányokkal rendelkező autók, motorok, teherautók, kamionok forgalomba helyezését, műszaki vizsgáztatását, honosítását, a regisztrációs adó ügyintézését, valamint az okmányirodai teendők elvégzését.
Legyen szó személyautóról, motorkerékpárról, teherautóról, buszról vagy kamionról, az ügyintézés teljes folyamatát átvállaljuk Öntől.
Segítünk a bürokrácia útvesztőiben eligazodni, kényelmessé tesszük azt, ami Önnek kényelmetlen lenne.
Igény esetén már a külföldi gépjármű megvásárlása előtt kérheti a segítségünket, tájékoztatjuk a szükséges dokumentumok listájáról, adott esetben ellenőrizzük is azokat, hogy a magyarországi forgalomba helyezés a lehető leggördülékenyebben zajlon le.
10 éves tapasztalatunknak köszönhetően a szállításban 50 különböző traileres partnerrel dolgozunk együtt, így a külföldön megvásárolt gépjárművet egy héten belül Magyarországra szállíttatjuk.
Ezt követően nincs más teendője, mint felkeresni cégünket és mi az elejétől a végéig, a műszaki vizsgától a rendszám kiváltásig mindent elintézünk 24 óra alatt.

A külföldi gépjárművek honosításának első lépéséről néhány szóban:

Amennyiben az Európai Unió területéről vásárolt gépjárművet, minden esetben a Nemzeti Közlekedési Hatóság illetékes vizsgaállomásán kell kezdeni annak magyarországi forgalomba helyezését.
​Az NKH által kijelölt vizsgaállomáson a gépjármű műszaki érvényességének függvényében 3 különböző eljárást kérelmezhetünk:
1. Érvényes külföldi műszaki vizsga esetén: Honosítás – Jogszabályban előírt hatósági díja: 8.000 HUF
Honosítási eljárásra akkor van lehetőség, amennyiben a külföldről behozott gépjármű rendelkezik érvényes külföldi műszaki vizsgával. Fontos megjegyezni azonban, hogy nem elég a forgalmi engedélyben található bejegyzés vagy pecsét, ugyanis 2018 májusától a honosítási eljáráshoz kötelező bemutatni a külföldi ország által kiadott műszaki vizsgabizonyítványt.
Továbbá szintén fontos információ, hogy 2021 elején változtak a külföldről behozott gépjárművek műszaki vizsgáztatásáról szóló rendeletek. A módosítások értelmében az érvényes külföldi műszaki vizsgával rendelkező, de a
6 évnél vagy 160.000 kilométernél többet futott járművek esetén előírják a károsanyag kibocsátás mérését.

2. Érvényes, de hamarosan lejáró külföldi műszaki vizsga esetén: Honosítás + műszaki vizsgálat
Jogszabályban előírt hatósági díja: 24.290 HUF
Ebben az eljárásban a honosítás mellett egy időszakos műszaki vizsgával megegyező módon ellenőrzik a gépjármű műszaki állapotát. A vizsgálat során ellenőrzésre kerül az autó károsanyag kibocsátásának mértéke, az összes világító berendezésnek működése, ablaktörlők és duda ellenőrzése, futómű és fékek állapota, illetve egy szigorú átvizsgálást is elvégeznek az autó megemelését követően.
Általánosságban elmondható, hogy ez az eljárás megegyezik az egyedi forgalomba helyezés + műszaki vizsgálattal, viszont tekintettel a külföldi vizsga érvényességre, nem kell megfizetni a 22.800 forintos egyedi forgalomba helyezési díjat.

3. Lejárt külföldi műszaki esetén: Egyedi forgalomba helyezés + forgalomba helyezés előtti műszaki vizsgálat – Jogszabályban előírt hatósági díja: 39.090 HUF
A műszaki vizsga szempontjából gyakorlatilag ugyanazokat ellenőrzik, mint az előző bekezdésben felsoroltak. Ez az eljárás annyiban különbözik, hogy mivel a gépjármű nem rendelkezik érvényes külföldi műszaki vizsgával, a magyarországi forgalomba helyezést csak egyedi forgalomba helyezés keretében kezdhető meg.
Amennyiben az NKH szakemberei mindent rendben találtak és a jármű megfelelt az adott eljárásban vizsgált előírásoknak, az ügyintézés végén kiállítják a Műszaki Adatlapot, amelyre a további ügyintézés során végig szükség lesz.

Pin It on Pinterest