More Circular BV

Belgium, Schilde

Minder afval, waardevollere, circulaire producten

Main Services:

Belgium, Schilde

More Circular BV

Minder afval, waardevollere, circulaire producten.
Dat is de filosofie waarmee Marten van Leeuwen More Circular is begonnen.

Toen hij jaren daarvoor met een ingenieursdiploma in het beroepsleven stapte, was er niet veel opwindends te vinden. Tijdens zijn eerste ‘duurzame’ baan zag hij enorme hoeveelheden afval verbrand worden om duurzame elektriciteit op te wekken. Een verspilling van grondstoffen en een bron van CO2-uitstoot – er moest een betere manier zijn.

De boeken The Blue Economy en Cradle to Cradle lieten een heel andere manier van denken zien en leidden hem in de richting van de circulaire economie. Vanaf dat moment volgde Marten een rechte lijn in het najagen van zijn droom: processen ontwikkelen om afvalstromen om te zetten in waardevolle producten.

” Vooruitgang is wat mensen gelukkig maakt. Ik geloof niet in gewoon minder doen, maar in het veranderen van hoe we dingen produceren om een positieve impact te hebben. Dit is hoe ik wil helpen om de wereld beter te maken
Marten van Leeuwen, oprichter en ontwerper

Hij verhuisde naar Nieuw-Zeeland (waar hij opgroeide) met een missie om een afvalstroom uit de bouwindustrie op te waarderen. Toen hij ontdekte dat er veel gipsplaat werd verspild, begon de reis naar het ontwikkelen van een proces om dit materiaal te upcyclen tot iets nuttigs. Zijn technische achtergrond en gevoel voor esthetiek en een goed ontwerp waren een geweldige combinatie. Na een jaar van experimenteren en testen ontwikkelde hij het eerste prototype, dat later de Archy light pendant werd.

Bij zijn terugkeer in Europa ontdekte hij dat ook hier veel gips werd weggegooid. Hij begon opnieuw, ditmaal met gipsafval in vaste vorm van stukadoors.

Na een lange weg van testen, experimenteren en slapeloze nachten werd Archy een realiteit. Een design lichtpendel die huizen opfleurt met zijn eenvoudige rondingen en puur en sterk materiaal.

Nu schittert Archy in vele interieurs en More Circular groeit en breidt uit. En het experimenteren zal altijd doorgaan, omdat we een grotere positieve impact willen maken en meer materialen willen transformeren om een betere wereld te maken.

Diib Reviews by our featured members:

"Still need to find out! Service so far has been great"

Diib review by More Circular BV

Client's review

Pin It on Pinterest